dilluns, 27 de maig del 2013

Notícia de El Triangle: Sense títol Demanen set anys de presó per un vaguista per participar en un piquet el 29-M


La Fiscalia, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat i  l'acusen de danys material continuats i alteració de la via pública. La defensa considera que les peticions són desmesurades i sense precedents a Catalunya.
 
Sense títol

La Fiscalia, arran d'una denúncia d'un agent dels Mossos d'Esquadra de paisà, demana set anys de presó i 5.000 euros de multa a un vaguista que va participar en un piquet durant la vaga general del 29 de Març de 2012. Tant el ministeri fiscal com l' Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya l'acusen de danys material continuats i alteració de la via pública. En roda de premsa, el noi ha explicat que "vaig decidir formar part d'un piquet informatiu, en base al meu dret de manifestació" i detalla que "informàvem els comerços i els treballadors que també tenien dret a fer vaga", segons informa el Diari de Girona. A més a més assegura que quan els Mossos el van detenir ell ja es dirigia al seu domicili de les Corts i que als llocs per on va passar el piquet del qual formava part no hi va haver incidents significatius.
La defensa del vaguista, de 19 anys i militant d'Arran, considera que les peticions fiscals són desmesurades i sense precedents a Catalunya. A més a més s'ha creat un grup de suport al vaguista, que considera que la declaració del Mosso és una equivocació, ja que apunta que no hi ha imatges que l'imputin. També considera que la petició de presó i 5.000 euros per a Genís, està dirigida a castigar el conjunt de moviments socials que protesten per la crisi i les retallades.

El grup de suport ha estat constituït per familiars, amics i part del teixit associatiu de la Garrotxa, ja que el jove és olotí, i ha anunciat que presentarà mocions als plenaris dels ajuntaments i farà actes en defensa del noi a Olot, Banyoles i Vic. L'esdeveniment d'Olot tindrà lloc el dissabte, 1 de juny i consistirà en un dinar solidari amenitzat per diverses actuacions musicals.