dilluns, 27 de maig del 2013

Notícia de El Diari de Girona: Demanen set anys de presó a un jove olotí detingut pels aldarulls del 29 de març


Familiars, amics i part del teixit associatiu de la Garrotxa han constituït un grup de suport a Genís Martin, un olotí de 19 anys militant d'Arran. L'ajut és pel fet que entre Ajuntament de Barcelona, Generalitat i Ministeri fiscal demanen un màxim 7 anys de presó i 5.000 euros de multa a Martin. Acusen el jove olotí de danys materials continuats i alteració de la via pública en el decurs de la vaga general del 29 de març del 2012. El grup defensor de Genís considera que les peticions fiscals són desmesurades i sense precedents a Catalunya.

La unió de suport ha anunciat que presentarà mocions als plenaris dels ajuntaments i farà actes en defensa de Genís a Olot, Banyoles i Vic. L'esdeveniment d'Olot tindrà lloc el dissabte, 1 de juny i consistirà en un dinar solidari amenitzat per diverses actuacions musicals.

En roda de premsa, Martin ha explicat: "vaig decidir formar part d'un piquet informatiu,en base al meu dret de manifestació". Explica que "informàvem els comerços i els treballadors que també tenien dret a fer vaga". Assegura que quan els Mossos el van detenir es dirigia al seu domicili de les Corts i que als llocs per on va passar el piquet, del qual formava part, no hi va haver incidents significatius. 

Un portaveu del grup de suport va considerar que la petició de presó i 5.000 euros per a Genís, està dirigida a castigar el conjunt de moviments socials que protesten per la crisi i les retallades.

Va indicar que els proves contra Genís només es basen en les declaracions d'un agent dels Mossos d'Esquadra de paisà. 

Va assenyalar que consideren la declaració del Mosso una equivocació i va apuntar que no hi ha imatges que imputin Genís.