dilluns, 3 de juny del 2013

Notícia de El Punt Avui: Demostració de suport a Genís Martín, a Olot

El jove militant de l'esquerra independentista i alternativa s'enfronta a una petició de cinc a set anys de presó per desordres públics durant la vaga general del març de l'any passat

Dues setmanes abans que jutgin l'olotí Genís Martín, un centenar de persones van escenificar ahir al migdia, amb una concentració davant de l'ajuntament d'Olot, el suport que el jove rep de diferents sectors de la comarca. Companys de militància d'Arran, membres de Greda i la CUP, integrants d'associacions, familiars, amics i –a títol personal– dos regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot (Josep Berga, de CiU, i Josep Ferrés, de RCat) van participar en la jornada, organitzada per la plataforma Genís absolució, que va incloure també un dinar i unes actuacions musicals.

A Genís Martín i quatre noies, tots d'Arran, els van detenir els Mossos en la vaga general del 29 de març de l'any passat per, suposadament, tallar el trànsit i fer malbé uns contenidors al barri de les Corts de Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la fiscalia els acusen de desordres públics, danys continuats al mobiliari urbà i alteració de la via pública, delictes pels quals es demanen entre cinc i set anys de presó. En els parlaments d'ahir, un portaveu d'Arran va afirmar que la pena sol·licitada és desproporcionada als fets de què se'ls acusa i que, va recalcar, s'hauran de demostrar. Tot plegat, va afegir-hi, s'emmarca en la política de la Generalitat d'actuar amb duresa contra la gent que s'organitza en contra de la situació social i econòmica. “No es demanen aquestes penes per als causants de la crisi o els corruptes”, va assenyalar. La plataforma ha entrat una moció de suport al noi a diferents ajuntaments. El de Montagut i Oix (CiU) ja l'ha aprovada.