divendres, 14 de juny del 2013

Comunicat de suport del Moviment de Defensa de la Terra (MDT)

Des del Moviment de Defensa de la Terra de les comarques nord-orientals volem manifestar el nostre suport al company, militant d’Arran i veí d’Olot, Genís Martín. En Genís i la resta de vaguistes detinguts a les Corts s’enfrontaran el proper divendres 14 de juny a un judici en el qual se’ls demana penes de presó d’entre 5 i 7 anys i una multa de 5.000 euros.

Com és sabut, els càrrecs que s’imputen a en Genís tenen el seu origen en la participació en la vaga general del 29 de març de 2012, en la que va formar part d’un piquet informatiu, junt amb la resta d’encausades. 

Des de l’MDT considerem que el degotall de denúncies i detencions derivades de la vaga del 29 de març de 2012 són premeditades i selectives, i responen a una estratègia del poder per intentar debilitar els sectors més conscients i compromesos del nostre poble, vinculats a l’Esquerra Independentista, que qüestionen amb fermesa la implantació de les polítiques antisocials del CIU i PP. No s’entenen sinó com un atac a les classes popular mobilitzades, les mesures antidemocràtiques i vergonyants que l’exconseller d’Interior Felip Puig va implantar durant el seu mandat, així com l’actuació, sota les ordres de la Conselleria d’Interior, dels Mossos d’Esquadra com a força repressiva contra la població mobilitzada.

Des de l'MDT exigim l’absolució d’en Genís i la resta de companyes que seran jutjades divendres vinent a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Exigim que s’aturi la repressió i la criminalització dels sectors en lluita pels drets socials i nacionals.