diumenge, 9 de juny del 2013

Comunicat de suport de l'Assemblea de Belles Arts de l'UB

El passat 29 de març de 2012, durant la vaga general, es va posar en marxa la maquinària repressiva més escandalosa dels últims anys. 106 persones detingudes, 6 de les quals varen passar un mes de les seves vides en presó preventiva, una llarga “llista negra d’antisistemes” penjada a internet i desenes de ferits i ferides és el rastre que va quedar sota les ordres del llavors conseller d’interior Felip Puig.

Aquestes detencions i presons preventives varen ser un intent de coaccionar la protesta, sembrar la por i dirigir la criminalització de la lluita. A nosaltres això ens va tocar de ben aprop: el nostre company Genís, llavors estudiant de Belles Arts de la UB, va ser un dels detinguts que aniran properament a judici, enfrontant-se amb una pena de presó que pot anar de cinc a set anys i una multa de més de 5.000€. Però no és només ell: altres companys estudiants com l’Isma i el Dani (a presó preventiva durant més de 30 dies) o de barris i sindicats, també varen tastar el gust de la repressió i seran jutjades properament.

Al nostre company Genís juntament amb altres veïnes de les Corts se'ls acusa de tallar el trànsit i fer malbé uns contenidors a aquest mateix barri. Tot això mentre un 50% de joves estem aturades,de desenes de famílies que diàriament són acomiadades, d’una sanitat mercantilitzada, dels acomiadaments massius, d’uns serveis bàsics abusius, de retallades en educació sanitat, i d’un espoli general a les condicions de vida de les persones mentre els beneficis dels bancs es sobredimensionen i els pressupostos en repressió i armament es mantenen o inclús augmenten. A nosaltres això ens sembla escandalós.

Per això donem i donarem sempre tot el suport al nostre company Genís, així com a totes les represaliades durant la vaga general del 29-m que properament s’enfrontaran a judicis que poden comportar penes de presó i a totes aquelles persones que el dia 29 de març del 2012 varen patir la repressió del règim encobert en el que vivim.

SOLIDARITAT I SUPORT MÚTU ALS COMPANYS I COMPANYES REPRESALIADES, NO ENS ATURARÀN. GENÍS ESTEM AMB TU! COMPANYES, ESTEM AMB VOSALTRES!