dijous, 30 de maig del 2013

Notícia de El Punt Avui: L'independentisme alternatiu, amb Genís Martín


L'esquerra independentista i alternativa està fent costat de manera pública a Genís Martín, el jove d'Olot que va ser detingut juntament amb cinc persones més a Barcelona, durant la vaga general del 29 de març del 2012, acusat de desordres públics, danys continuats al mobiliari urbà i alteració de la via pública. Per aquests delictes, Genís Martín i els altres encausats poden ser condemnats a una pena d'entre cinc i set anys de presó i a pagar 5.000 euros de multa. El dia 14 de juny s'ha de fer la vista del judici.

Als comunicats de suport que ja havien emès Avalot de les comarques gironines, Arran i la CUP de la Garrotxa –així com la CNT–, s'hi ha afegit ara el del col·lectiu Greda. Aquestes formacions i amics, familiars i membres del teixit associatiu de la Garrotxa van constituir-se en plataforma, amb el lema Genís absolució. La plataforma, com els encausats, sosté que són innocents dels delictes que els imputen, dels quals asseguren que no hi ha proves, i per això reclamen que els absolguin. En el seu comunicat, Greda considera que Genís Martín i els altres acusats són “víctimes de la repressió, per desgràcia massa habitual, que no té cap altre objectiu que neutralitzar una joventut que intenta defensar el poc futur que encara no els han pres”, i recorda que no és el primer cop que la “repressió” afecta l'esquerra independentista de la Garrotxa, referint-se al cas de Toti Juanola, el militant de Maulets que van jutjar el 2003 per suposades pintades d'amenaça al PP i a favor d'ETA a Ripoll, i que finalment van absoldre. “Ahir va ser en Toti. Avui és en Genís. Qui serà demà?”, es pregunten en el comunicat.

La plataforma remarca que Genís Martín des de fa molts anys està implicat, de manera compromesa i activa, en la societat garrotxina. Ha estat militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de Maulets, i ara és membre d'Arran. Al marge del vessant més polític –destaquen els que li donen suport–, treballa activament en l'associacionisme olotí, especialment en la faràndula del barri vell.

Dissabte, jornada de suport


La plataforma ha fet una crida a participar en la concentració que s'ha organitzat per dissabte, a les dotze del migdia, davant de l'ajuntament d'Olot, per demanar l'absolució de Genís Martín. A les dues hi haurà un dinar a la placeta del Cinema Colon (10 euros), que anirà seguit d'un concert en què intervindran, entre altres, en Pere de les Cabres, el Pastisser, Marta Rius i Guillem Pallàs. Està previst també que hi assisteixin càrrecs electes de la CUP.