dimarts, 28 de maig del 2013

Comunicat de suport de la Greda:

Enllaç del comunicat

En Genís Martin i Serra és un jove olotí que va ser detingut juntament amb 5 companyes més del barri de Les Corts durant la passada vaga general del 29 de març del 2012 a Barcelona. Tot i no tenir proves contra cap dels encausats els demanen de 5 a 7 anys de presó i una multa superior als 5000 euros. Des de l’associació cultural la Greda volem fer públic el nostre suport a en Genís i a la resta de companys víctimes de la repressió, per desgràcia massa habitual, que no té cap altre objectiu que neutralitzar una joventut que intenta defensar el poc futur que encara no els han pres.  

En Genís és un jove compromès i actiu dins la societat olotina i comarcal. Des de ben jove s’ha involucrat per a transformar-la, fet que l’ha portat a militar al SEPC, a l’organització juvenil Maulets, actualment Arran, i a la CUP de la Garrotxa; una mostra del seu compromís i implicació en les lluites socials i nacionals, i també del seu anhel, compartit per molts de nosaltres, de construïr una societat justa amb persones lliures i solidàries. 

Ell va ajudar-nos a crear la nova figura de la faràndula olotina, la Caputxeta Roja, i va ser el primer en fer-la dansar. Ha col·laborat activament en la nostra associació: repartint entrepans a la festa del Nucli Antic, coent calçots i castanyes, ballant el Santo Negro, etc.

Després d'innumerables torns a la barraca de Festes del Tura, d’hores encartellant per la comarca, fent pancartes, murals, organitzant concerts, hem vist com creixia com a persona i assumia cada vegada més responsabilitats. Amb ell hem compartit experiències, encerts i errors; i ens ha ensenyat que ni en els moments més díficils s’ha de perdre el somriure.  En Genís no és tan sols un company de militància, és un amic i un exemple a seguir.

Malauradament, l’experiència repressiva no és nova per l'Esquerra Independentista de la comarca. Molts noms ens han passat pel cap aquests dies i segurament el d’en Toti Juanola ha estat el més repetit. Aleshores, vam veure com aquells que ens evoquen a una vida precària intentaren enfonsar-lo i, amb ell, ens enfonsaven a nosaltres. Gràcies a la solidaritat de la població garrotxina, així com també la de les comarques veïnes, vam aconseguir una nova victòria pels nostres desitjos de justícia i llibertat.

D'aquella i de moltes altres experiències ens n'hem ensortit, plantant cara a les seves fal.làcies, pròrrogues injustificades, no compareixences, falses acusacions i constants contradiccions. La seva màxima, criminialitzar individualment per enfonsar somnis col·lectius. Però, tot i els seus esforços, mai aconseguiran que deixem de treballar per la justícia social, per la dignitat de les persones i per aquests somnis que, com en Genís, són la nostra raó de ser. No som criminals i no aconseguiran criminalitzar-nos. Ahir va ser en Toti. Avui és en Genís. Qui serà demà?

Genís, companyes de les corts, nosaltres ja us amnistiem. I condemnem els que ens condemnen a una vida de precarietat i submissió. Condemnem als que ens condemnen a la pobresa i a la falta de llibertat. Condemnem als que ens condemnen al conflicte social.

Des de la Greda fem una crida a la societat garrotxina: als veïns i veïnes, a les entitats, als col·lectius, a les associacions, als partits, sindicats i institucions, i a la població en general a mostrar el seu màxim suport a l'amic i company Genís, així com a la seva família. I al mateix temps a rebutjar aquesta persecució i repressió sistemàtica a persones i col·lectius actius i compromesos. Us animem, doncs, a adherir-vos a totes les mostres de suport, a participar activament en el procés que ens ha de dur a l’absolució, tant d’en Genís com dels altres encausats en aquesta estratègia repressiva.

Des de la Greda no podem estar, ni estarem, de braços creuats veient com els mateixos que ens han evocat a la crisi actual intenten emportar-se un dels nostres companys. Ànims i força Genís, ànims i força família! Ara i sempre seguirem lluitant, creant, construint poder popular!

Genís Absolució!